tisdag 28 september 2010

Upphovsrätt

Med tanke på upphovrätt bör man alltid fråga upphovsrättsmannen/kvinnan om man får använda deras bilder.  Eleverna äger sina egna arbeten och man måste respekter om de inte vill visa sina bilder i klassrum eller som nu i på min blogg. Jag tycker annars att det är viktigt att alla är med på utställningar och visar sina alster åtminstone i klassrummen. Men eleven rår självklar om sitt verk.


.
Skärgårdslandskap. olja,  av Linda


Framtids landskap, akvarell,  av Tuoamas

Vårvinter, akvarell, Av Terese

2 kommentarer:

  1. Vilka fina bilder dina elever gjort!! Det vore intressant att höra lite om uppgiften som ledde fram till detta resultat!

    SvaraRadera
  2. Eftersom eleverna har en kurs som är relativt lång, ca 1 1/2 år så arbetar de med olika material i olika block. Blocken är lite flytande eftersom en del är snabba och en del tar längre tid på sig. Vi har tidigare kommit fram till, några få, olika teman ex landskap, porträtt, drömmar men också flera moment där eleverna fritt får välja egna teman.

    Dessa elever har valt att göra sitt landskap i olja och i akvarell.

    Temat "drömmar" valde eleverna när de arbetade med design. Många i gruppen valde att designa egena tyg och trycka upp mönstret med screen-tryck på en tyg i storlek 50X150 cm.
    I det 3-dim arbetet påbörjades med att varje elev skrev en lapp med ett ord, en känsla eller tillstånd ex glädje, sorg, makt. Dessa lappar samlade jag in i en låda och varje elev fick sedan ta en lapp och "försöka" börja skissa på sitt, inte alltid lätta" tema. Materialvaltet till arbetet fick komma senare i efterhand.

    SvaraRadera